Lise, Ortaokul

MERT KORKALI ARAMIZDAYDI

2000-2001 Akhisar Koleji mezunlarından Mert Korkalı “ Onlar da Buradaydı” projesi kapsamında, Akhisar Koleji Mezunlar Derneği’nin davetiyle Akhisar Koleji kültür salonunda öğrencilerle buluştu.

Mert KORKALI Akhisar Koleji’nden 2001 yılında mezun olduktan sonra İzmir Atatürk Lisesi’ne yerlesti. 2004 yılında burslu olarak girdiği Bahçeşehir Üniversitesi’nden Endüstri Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni çift anadal programıyla 2008’de tamamladı. Daha sonra Boston’daki Northeastern Üniversitesi’nden kazandığı bursla Elektrik Mühendisliği dalında yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2010 ve 2013 yılında tamamladı. Doktora sonrası araştırmaları için Vermont Üniversitesi’nde 1 yıl geçirdikten sonra, 2014 Kasım ayında San Francisco yakınlarında bulunan ve A.B.D. Enerji Bakanliği’na bağlı federal araştırma kurumu olan Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’na arastırmacı-mühendis olarak katıldı. Kendisi 5 yıldan bu yana bu gorevi sürdürmektedir.

 

Başarılar ve Ödüller:

  • 2018 yılında A.B.D. New Jersey merkezli, Institute of Electrical and Electronics Engineers (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Enstitüsü) bünyesinde Senior Member derecesine eristi.
  • 2019 yılında ünlü akademik yayın kuruluşu Springer’in Journal of Modern Power Systems and Clean Energy adlı bilimsel dergisinin editorlerinden biri olarak seçildi (http://www.mpce.info/ch/editorial_list_by_pic.aspx).
  • 25’ten fazla konferans ve dergi makalesinin yazarı olup Google Scholar’a göre makalelerine yapilan toplam atıf sayisi 444’tur.

https://scholar.google.com/citations?user=mhw2hXUAAAAJ&hl=en&oi=ao

 

 

Back to list

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.