Postmodernite ya da Postmodernizm denilen yeni çağ başlamıştır. Bu çağ sanayi sonrası toplumu anlatmaktadır. İçinde bulunduğumuz bu çağ “İletişim” ve “Bilgi“ çağı olarak adlandırılmaktadır. Teknolojik gelişmeleri takip etmekte zorlanıyoruz. Değişimin hızı başımızı döndürüyor, yeni keşif ve buluşlar ise hayranlık uyandırmaktadır. Teknolojideki bu gelişmeler hayatımızın çok alanını hemen etkilemekte ve her geçen gün daha akıllı teknolojilerle donatılmış ürünler; sanatı, bilimi ve hayatı etkilemektedir.
\r\n
Yaşadığımız çağa damgasını vuran gelişmeler bilimde, iletişimde ya da her ikisinde kullanılan “bilişim” teknolojilerinde yaşanan gelişmelerdir. Megabyte—gigabyte—terabyte büyüklüklerle bilgi depolamaya ulaşılmaktadır. Bunun anlamı ise tüm Türkiye kütüphanelerdeki çeşitli kitapların çok küçük bir disk alanına depolanması mümkün olabilecektir. İnsanlar isterlerse bilgiyi istediği yerde, istediği zaman diliminde erişebilirler. Artık insanoğlu ihtiyaç duyduğu her şeyi bilmek zorunda değildir. Google arama motorunda hangi konuda bilgi edinmek istiyorsanız yazılır ve araması istenir. Yeter ki siz doğru yanıtı bulunuz. Tek riski yanıtın doğruluğudur. Artık insanoğlu fiziksel olarak şu anda yapmasının mümkün olmadığı zaman yolculuğunu Hubble uzay teleskopu aracılığı ile yapmaktadır. Cep telefonu, uydu haberleşme sistemleri, fiber optik, Internet, İntranet artık çok uzakları yakın yapmışlardır.
\r\n
Eski dönemlerde çok şey bilen insan, yerini; bilgiyi nerede, nasıl bulabileceğini bilen insana bırakmıştır. Çağlar boyu insanlar bilginin değişmez olduğunu inanmışlar ancak yeni insan bilginin kısa sürede değişip eskidiğini ve bu nedenle yeni bilgilere erişmek için kendini durmadan geliştirmesi gerektiğini öğrenmiştir. Bu çağda bilgiyi ve bilgiyi kullanma becerisini kontrol edebilenler güçlü olacaklardır.
\r\n
Sir Francis Bacon’un “Bilginin kendisi güçtür” bilincine ulaşan toplumlar bilgiye ulaşma yollarına çok büyük yatırım yapmaktadırlar. Dünyanın en büyük güçlerinden olan Microsoft bilimi kullanarak elde ettiği büyük maddi güçle , Yahoo’ya nakit ve hisse karşılığı yaklaşık 44,6 milyar dolarlık satın alma teklifi yaptığını medyadan öğrendik. Dünyanın en zengin kişisi Brunei Sultanı Hasan el Bolkiah olduğu 10 yıl önce söylenirken artık Microsoft ‘un patronu Bill Gates anılmaktadır.
Eğitimli insanın ise “okuma, yazma ve aritmetik bilen insan olmayıp temel bilgisayar becerileri olan insan olacağı” anlatılmaktadır.
Bildiklerinizi, gördüklerinizi, yaşadıklarınızı ve yaptıklarınızı anlatmak için artık çağımızın iletişim tekniğinden yararlanmak gerektiğini bilen biri olarak Türkiye‘de 850 ilçe içinde 6’ncı olarak Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesini yayına koyulmasını sağladık. Okulumuzda göreve başladığımdan bu yana da okulun web sitesini yenilemek için arkadaşlarımızla çok çalıştık. Asıl işlerimizden arda kalan zamanda ve kendi dinlenme saatlerimizi de web tasarımına ayırdık. Çok beğenilen dolu dolu bir web sayfası yaptık. Şimdi çok mutluyum. Çünkü yine Türkiye de ilk olarak internet okul gazetesini yayına koyuyoruz. Artık Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz çeşitli yazı, resim ve diğer sanat ürünlerini bize elektronik posta ile gönderecekler ve biz de okul gazetemizde yayınlayacağız.
Okulumuz T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurum olduğu için bakanlığın web sayfaları ile ilgili genelgelerine uygun yayın yapılacaktır. Bu sayfanın yapımında emeği geçen Bilgi İşlem Sorumlumuz Emre KETEN’e teşekkür ederken bundan böyle gazete genel yayın yönetmeni olarak görevimi yerine getirirken bana yardımcı olacak olan Müdür yardımcısı Mehmet SALĞIN, Türkçe Öğretmeni Sezen KIRDA, İngilizce öğretmeni İbrahim KINDIROĞLU, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Burcu HASPOLAT, Bilgisayar Öğretmeni Melih BURMA’ya ve görev alacak diğer öğretmen ve sevgili öğrencilerime başarılar dilerim.
Mesut KEMERLİAkhisar Koleji Genel Müdürü