Anaokulu, İlkokul, Lise, Ortaokul

“21 YANSIMA” Fotoğraf Sergisi

Akhisar Koleji Fotoğrafçılık Kulübümüz ve Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen ‘’21 YANSIMA’’ fotoğraf projemizin sergisine tüm sanat severler davetlidir. Sergimiz 19-20 Mart tarihlerinde Akhisar Novada alışveriş merkezinde gezilebilir.”Tıpkı Sizin Gibiyiz, +1 Farkla”Birleşmiş Milletler’in, 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanımasının ardından dünya genelinde düzenlenen etkinlikler bu genetik farklılığın daha da tanınmasına yardımcı oluyor. Bizde bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla Akhisar Koleji Fotoğrafçılık Kulübü olarak , Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte ‘’21 YANSIMA’’ fotoğraf projesini gerçekleştirdikProje isminin ‘’21 YANSIMA’’ olması ve bu farkındalığın ’21 Mart’ gününde yer alıyor olmasının nedeni ise yine kendileri kadar özel. 21. kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılıyor. Dünya genelinde 6 milyon, Türkiye’de ise rakamların kesin olmaması nedeniyle 100 bin civarı insanın bu genetik farklılığı taşıdığı tahmin ediliyor.

‘’Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz’’En basit tanımıyla Down Sendromu, çocuğunuzun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahip olmasıdır.İnsan vücudunu oluşturan kromozomların 23 tanesi anneden , 23 tanesi ise babadan gelmektedir. Down Sendrom’unda 21. kromozom 2 değil 3 adet olmaktadır. Bunun sonucu olarak toplam kromozom sayısı 46 değil 47 olmaktadır.Down Sendromu’nda kişisel gelişim önemli bir rol oynar mı?Down Sendromlu çocuklar iyi bir eğitimle normal birey şeklinde hayatlarını sürdürebilirler. İmkan tanındığında meslek edinebilirler. Kendi yaşamlarını idame ettirebilecek seviyeye ulaşabilirler. Fizik tedavi, özel eğitim ve dil terapisine ihtiyaç duyulur. Bunlar için planlı ve programlı bir şekilde profesyonel yardım almak gerekir.Down Sendromu’na sahip olan bireyler sosyal hayatta neler yapabilir?Çok şey. Eskiden okuyamaz bile denilen bu bireyler artık lise, hatta üniversite bitirebilmekte, ikinci bir dil öğrenebilmekte, çalışabilmekte, bağımsız veya yarı bağımsız hayatlar sürebilmektedirler.

21 afiş a3 baskı_424x600

Back to list

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.